Start-up Mon Dada krijgt al "Handmade in Belgium"-label

Mon Dada uit Moen is de recentste onderneming die het authenticiteitslabel 'Handmade in Belgium' mocht ontvangen. Zaakvoerster Pauline D'Haenens (30) maakt natuurlijke geurproducten zoals geurkaarsen, geurverspreiders, geurstokjes of huisparfums. Pauline groeide op in Moen, maar week enkele jaren terug naar New York waar ze jarenlang sommelier was in een gekende zaak. Het was ook daar dat Mon Dada tot leven kwam. "Ik wilde een nieuw lifestyle-merk uitbrengen dat gebruik maakt van uitsluitend natuurlijke producten. Ik ging op zoek naar volledig natuurlijke ingrediënten en volgde tal van lessen in New York. Begin 2019 keerde ik terug naar mijn roots in Moen en startte Mon Dada op."

Milieuvriendelijk

Alle producten zijn te verkrijgen in zes samengestelde geuren, uitsluitend gemaakt van etherische, en natuurlijke parfumoliën, genaamd 'Mon Dada Personalities'. Pauline: "Daarnaast is Mon Dada heel sterk bezig met de ecologische voetafdruk. Daarom wordt enkel met duurzame en milieuvriendelijke materialen gewerkt, die we zoveel als mogelijk hergebruiken. Bij onze kaarsen gebruiken we ook geen parafine."

Dat Mon Dada reeds binnen het jaar bekroond wordt, is voor Pauline een mooie erkenning. Mattijs Baekelant, regioverantwoordelijke bij Unizo: "Het enthousiasme en de authenticiteit van het maakproces was voor de jury doorslaggevend. Met deze erkenning, die garant staat voor een uniek maakproces, geven we Mon Dada een serieus duwtje in de rug."

 

Ook de mama van Pauline, Carmen Buyssens, is een 'believer' in Mon Dada. Zij stapte recent mee in de zaak en krijgt de titel van 'Mom Boss'. Het is de bedoeling om vooral te verkopen via winkels die de producten zullen verdelen en via de webshop die binnenkort online zal staan. (GJZ)

 

Mon Dada, Maraillestraat 11.

 

Link artikel: start-up-mon-dada-krijgt-al-handmade-in-belgium-label
bron: Krant van West-Vlaanderen

 

Be the first to comment...
Leave a comment