Trump trok haar werkvisum in, nu runt Pauline (30) succesvol familiebedrijf: “Dat hij niet wilde dat ik nog in Amerika werkte, was beste wat mij kon overkomen”

 

ZWEVEGEM / MOEN - 

Met natuurlijke geurproducten zoals geurkaarsen wil Pauline D’Haenens uit Moen de wereld veroveren. Ze liet zich inspireren door de populariteit van geurkaarsen in haar woonplaats New York. Ondertussen is haar zaak Mon Dada al een familiebedrijf.

De Moense Pauline D’Haenens (30) werkte voorheen in New York als brand manager voor de wijnsector. Maar begin vorig jaar werd haar visum niet meer vernieuwd omdat de Trump-administratie vindt dat buitenlanders het werk van Amerikanen afnemen. “Op dat moment vond ik het verschrikkelijk. Ik heb een dag geweend. Maar achteraf gezien was dit het beste dat mij kon overkomen, echt waar. Altijd droomde ik er al van om een eigen zaak te hebben, mijn hele familie zijn zelfstandigen. Maar ik durfde het risico niet te nemen.”

“Enkele dagen voordien had ik nog lachend gezegd dat ik nog altijd kaarsen kon maken als mijn visum niet werd verlengd. En niet veel later was ik dat dus effectief aan het doen. In New York zijn geurkaarsen enorm populair en dat heeft mij geïnspireerd om mijn eigen zaak Mon Dada te starten.”

Pauline maakt niet zomaar de zoveelste geurkaarsen. Ze kiest volledig voor natuurlijke producten. En een origineel concept. De geurkaarsen zitten in betonnen potten. “Met mijn producten wil ik bewijzen dat natuurlijke producten er ook luxueus kunnen uitzien. Ik werk ook zo milieuvriendelijk mogelijk zonder in te leveren op een mooi design. Mijn droom is dat Mon Dada uitgegroeid tot een luxemerk dat symbool staat voor natuurlijke producten.”

Familiebedrijf

Ondertussen is haar eigen zaak al uitgedraaid tot een familiezaak. “Toen ik mijn creaties toonde aan mijn mama Carmen raakte ze eveneens gepassioneerd. Op een dag kwam ik terug thuis en mijn mama had een reuzenkaars gemaakt en dat is nu een van onze populairste producten.”

Moeder en dochter maken alles zelf met de hand. Na enkele maanden kregen ze al het UNIZO-authenticiteitslabel ‘handmade in Belgium. Het intensieve, ambachtelijk werk voert het duo uit in een oude paardenstal in de ouderlijke woning van Pauline. “Ik heb het geluk dat mijn mama direct geloofde in mijn zaak, want vanaf het begin liepen de bestellingen heel goed binnen en is het heel hard werken. Nochtans verkochten we toen enkel via sociale media. Veel mensen vinden het een leuk origineel cadeau. Tegelijk krijgen we veel grote bestellingen binnen, bijvoorbeeld voor trouwfeesten of als gepersonaliseerd bedrijfsgeschenk.”

Webshop

Ondertussen is er een webshop van Mon Dada. “Onze geurproducten zijn al te verkrijgen in vijftien winkels in Vlaanderen. Maar het is zeker onze ambitie om nog een aantal winkels te veroveren in België en ook het buitenland schrikt ons niet af. Binnenkort lanceren we ook een nieuwe collectie en breiden we uit met nieuwe producten”, besluit Pauline.

www.mondadacollections.com

Bron: Het nieuwsblad

Link artikel: Mon Dada in het Nieuwsblad

Be the first to comment...
Leave a comment